Trainee Veiligheid

3 sep 2018
/
Posted By
/
Comments0
/

Je kunt niet meer op deze opdracht reageren.

Over het traineeship

Beschik jij over een praktische instelling en zet je graag de schouders eronder? Lukt het jou om flexibel mee te bewegen met ad hoc werkzaamheden en neem je zelf graag initiatief? Heb jij onlangs een universitaire studie afgerond en gaat jouw interesse uit naar maatschappelijke veiligheidsvraagstukken? Reageer dan op deze uitdagende MRA-traineeplek Veiligheid bij de gemeente Almere!

Almere is in meer dan 40 jaar tijd uitgegroeid tot een kleurrijke stad met ruim 200.000 inwoners. Als trainee kom je te werken in de jongste stad van Nederland die voortdurend in ontwikkeling is. De groei gaat onder andere gepaard met complexe veiligheidsthema’s. Wanneer zich een actualiteit voordoet op het gebied van openbare en orde en veiligheid moet daar snel en adequaat op worden ingespeeld. De gemeente streeft naar een leefbare en veilige omgeving waarin iedere burger zich vrij kan bewegen. De afdeling Bestuur, Veiligheid en Strategie draagt bij aan het behalen van deze doelstelling en vormt een belangrijke spil tussen verschillende stakeholders. Ook wordt er gewerkt aan het preventief veilig houden van de stad.

De startopdracht

Binnen de afdeling Bestuur, Veiligheid en Strategie werk je samen met de collega’s aan het realiseren van de doelen uit het Actieplan Veiligheid 2019-2022. Vanuit je brede blik en je interesse voor veiligheid bied je ondersteuning aan het bestuur bij het uitvoeren hiervan. Als trekker van projecten of meedenker lever je een bijdrage aan de uitvoering van opdrachten. Je vertaalt beleid in heldere en effectieve communicatie uitingen. Communicatie (intern en extern) maakt een belangrijk onderdeel uit van de functie.

Jouw brede blik maakt dat je op veel onderwerpen inzetbaar bent. Bijvoorbeeld binnen de aanpak van jeugdcriminaliteit en problematisch groepsgedrag of straatintimidatie. Je werkt daarbij nauw samen met tal van interne en externe partners zoals de informatie-analist, Stadstoezicht, politie en welzijnswerk. Samen met jouw begeleider wordt gekeken naar één of meerdere passende projecten waar jij aan gaat (mee)werken. Het project komt voort uit de actualiteiten die op dat moment spelen binnen Almere.

Met deze vrijheid kan je met verschillende soorten activiteiten en thema’s aan de slag of je juist toeleggen op een specifieke taak, project of onderwerp. Ongeacht je keuze, jij bent altijd een behartiger van de gemeentelijke belangen, maar wel vanuit het gemeenschappelijke MRA-gedachtegoed.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

 • Je hebt een daadkrachtige instelling en vindt het leuk om zelf dingen uit te zoeken.
 • Je bent communicatief vaardig en bent een uitstekende verbinder.
 • Je kan flexibel meebewegen met ad hoc werkzaamheden en bent stressbestendig.
 • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding zoals Bestuurskunde of Criminologie. Een meer generalistische studie, bijvoorbeeld binnen de Sociale Wetenschappen, gecombineerd met aantoonbare affiniteit voor openbare orde en veiligheid, behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Je bent politiek bestuurlijk sensitief en je bent een strategische denker.
 • Je denkt buiten de gebaande paden, bent kritisch en draagt nieuwe ideeën aan.
 • Verder beschik je over de kerncompetenties van de traineepool MRA; leervermogen, samenwerken en heb je verantwoordelijkheidsgevoel.

Wij bieden

 • Een startsalaris van ongeveer € 2591.- met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een aanstelling voor twee jaar bij de gemeente Almere waarna je na 10 maanden 2x gedetacheerd word voor 7 maanden bij de andere opdrachtgevers binnen de MRA voor 36 uur per week.
 • Trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling gegeven door mensen uit het vakgebied.
 • Uitdagende poolopdrachten.
 • Een traineebegeleider, mentor én een oud-trainee die je begeleiden/ondersteunen.
 • Vrijheid om zelf je tweede en derde opdracht te kiezen.

Solliciteren

Je kunt solliciteren tot uiterlijk maandagmiddag 24 september 2018, 12:00 uur. Bekijk hier de sollicitatieprocedure.

Je kunt niet meer op deze opdracht solliciteren.

Informatie

Heb je vragen over het traineeship? Lees hier meer over het traineeship of neem contact op met Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA via emailadres: info@traineepoolmra.nl of bel naar 06-20 34 64 55.