Veelgestelde vragen

Ik ben langer dan 2 jaar afgestudeerd. Kan ik alsnog solliciteren op het traineeship?

Het traineeship is bedoeld om pas afgestudeerde starters, met weinig tot geen ervaring op de arbeidsmarkt, de kans te bieden zich verder te ontwikkelen. Voldoe je niet aan dit vereiste maar denk je wel dat het MRA traineeship bij je past? We horen graag in jouw sollicitatie waarom MRA en jij een goede match zijn!

Hoe word ik gematcht aan een organisatie?

Ben jij onze nieuwe MRA trainee? Wij matchen jouw unieke talenten aan een passende organisatie. Zodra je gematcht bent, ga je samen met jouw (moeder)organisatie op zoek naar een passende startopdracht.

Nederlands is niet mijn moedertaal. Kom ik in aanmerking voor het traineeship?

Voor het traineeship MRA is het nodig dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Zowel in woord als in geschrift. Ook de verschillende onderdelen in de sollicitatieprocedure worden in het Nederlands gevoerd.

Ik ben niet beschikbaar op een van datums van de sollicitatieprocedure. Wat nu?

Indien je niet beschikbaar bent op een van de datums van de sollicitatieprocedure horen wij dit graag op tijd van je. Vermeld dit bij je sollicitatie en dan kijken wij of er eventuele andere mogelijkheden zijn.


Ik ben nog niet afgestudeerd. Kan ik toch solliciteren?

Je kan solliciteren indien je nog niet afgestudeerd bent. Wel dien je bij de start van het traineeship je diploma op zak te hebben.


Kom ik met mijn studie in aanmerking voor het traineeprogramma?

Het antwoord daarop is ja. Wij zijn op zoek naar trainees met een generiek profiel met een hbo of wo denk- en werkniveau.


Er staat dat het een dienstverband van 36 uur is. Kan daarvan worden afgeweken?

Nee, 36 uur is een vaststaand dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn niet onderhandelbaar.

Heb ik zicht op een vaste baan na het afronden van het traineeprogramma?

Het traineeship biedt een mooi begin voor een carrière bij de Metropoolregio Amsterdam. We kunnen vooraf geen baangarantie geven. Wel kijken we samen met jou naar de interne mogelijkheden zodra je klaar bent met het traineeship. De deelnemende organisaties hebben de intentie om opgeleid talent te behouden. En de praktijk leert dat 80% van de trainees instromen bij een van de deelnemende organisaties na het traineeship.

Heeft het traineeship MRA een inclusiebeleid betreffende aanname van trainees?

Wij selecteren op talent en willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze regio. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!


Hoe ziet het traineeteam eruit?

Het team van trainees bestaat uit ongeveer 20 trainees in totaal. Samen volg je trainingen, (in)formele activiteiten en werk je aan poolopdrachten.


Als ik in het najaar van 2023 solliciteer voor het MRA traineeship, wanneer ga ik dan aan het werk?

29 januari van 2024 start het traineeship. Het selectieproces duurt een aantal weken en we houden rekening met de kerstvakantie.