Het MRA traineeship

Het traineeship van de Metropoolregio Amsterdam is een uniek tweejarig programma aangeboden door samenwerkende overheidsorganisaties in het noordelijk deel van de Randstad.

Als MRA trainee krijg je de kans om te werken op allerlei terreinen die maatschappelijk van belang zijn, zowel op strategisch als op tactisch niveau. Je hebt een breed speelveld. Zo werk je aan actuele MRA thema’s zoals duurzaamheid, groei in de stad en regionale samenwerking. Je gaat aan de slag bij zowel grote als kleine overheidsorganisaties waardoor je verschillende organisatiestructuren leert kennen.

Hoe is het traineeship opgebouwd?

MRA thema’s

Als trainee ga je individueel en als groep aan de slag met maatschappelijke vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het verduurzamen van onze leefomgeving;
  • Het versterken van de internationale positie als economische topregio;
  • Een goede bereikbaarheid naar en binnen de regio;
  • Een inclusieve regio met kansengelijkheid.

Lees hier meer over de MRA Agenda 2020 – 2024.

Poolopdrachten

Met je jaargroep trainees werk je aan gezamenlijke poolopdrachten. Dit doe je in opdracht van een directeur, stadsdeelsecretaris of wethouder. Je maakt zo kennis met uitdagende MRA-thema’s en drie verdiepingstakken: leiderschap, projectmanagement en advisering. Je vergroot je netwerk en helpt de regio een stapje verder op het gebied van innovatie en kwaliteit.

Elke poolopdracht wordt geleid door een aantal MRA-trainees, de ‘stuurgroep’. Deze stuurgroep ‘stuurt’ de rest van de trainees aan, bewaakt de samenhang en onderhoudt het contact met de opdrachtgever.

Benieuwd naar de mooie resultaten van onze (oud)trainees?

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Bij ons traineeship draait het niet alleen om professionele groei, maar ook om jouw persoonlijke ontwikkeling. Als trainee zul je deel uitmaken van een omgeving die persoonlijke ontwikkeling aanmoedigt. Dit betekent dat je open staat voor feedback, nieuwe uitdagingen omarmt en de kans grijpt om aan jezelf te werken. Je volgt samen met je mede-trainees intensieve trainingen gericht op je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij deze trainingen staan vaardigheden als projectmatig werken, communicatie, leiderschap en advisering centraal. Daarnaast word je gedurende het hele traineeship begeleid door een traineebegeleider en een mentor bij je eigen organisatie.

0 %

van de trainees stroomt uit in de regio na hun traineeship.

0

maanden is de duur van jouw traineeship, voor 36 uur per week.

0

verschillende opdrachten tijdens je traineeship.

0 %
0
0

van de trainees stroomt uit in de regio na hun traineeship.

maanden is de duur van jouw traineeship, voor 36 uur per week.

verschillende opdrachten tijdens je traineeship.