Trainee Ontwikkeling Beleid, sector Bestuur & Strategie

3 sep 2018

Je kunt niet meer op deze opdracht reageren.

Over het traineeship

Heb jij net een WO diploma op zak en een scherp oog voor maatschappelijke ontwikkelingen? Ben jij nieuwsgierig van aard en tegelijkertijd analytisch ingesteld? Heb jij de ambitie om jezelf als professional te ontwikkelen binnen de publieke sector waar je brede ervaring op kan doen? Kies dan voor een traineeplek Ontwikkeling Beleid bij de Provincie Noord-Holland van het traineeship MRA!

De provincie Noord-Holland is een interessante organisatie met wisselende rollen. Ze is een zelfstandige overheidsorganisatie. De kerntaken van de provincie zijn onder andere duurzame en ruimtelijke ontwikkeling & waterbeheer, regionale bereikbaarheid & regionaal openbaar vervoer, regionale economie en bescherming van natuur en landschap. Op deze beleidsterreinen maakt de provincie beleid én voert dit uit door middel van projecten, programma’s, subsidies en regelgeving.

De provincie levert een concrete bijdrage aan de kwaliteit van de Noord-Hollandse samenleving. Binnen de politieke kaders werk je zo efficiënt en effectief mogelijk in een voortdurend veranderende omgeving. Je verdiept je in de maatschappelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar de provincie. Je werkt samen met directe collega’s en partners buiten de organisatie op (inter-)nationaal niveau.

De directie beleid maakt realistisch, uitvoerbaar beleid op de diverse gebieden. Als trainee Ontwikkeling Beleid ga je een bijdrage leveren bij de sector Bestuur & Strategie.

De startopdracht

In het kader van jouw persoonlijke ontwikkeling wordt gekeken welke rol je gaat vervullen. Kijkend naar jouw interesse en talenten wordt een passende startopdracht gevormd. Je komt te werken bij de directie Beleid, waar je specifiek bij één sector aan de slag gaat. Bij de sector Bestuur en Strategie werk je aan de kwaliteit van het openbaar bestuur in Noord-Holland, de bestuursadvisering en belangenbehartiging bij gemeenten, regio’s, MRA, provincies, rijksoverheid en EU. Je gaat met ervaren beleidsadviseurs een actieve bijdrage leveren aan het meedenken van passende oplossingen. Zo kom je in aanraking met verschillende soorten activiteiten en thema’s. Ongeacht je keuze, jij bent altijd een behartiger van de provinciale belangen, maar wel vanuit het gemeenschappelijke MRA-gedachtegoed.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

  • Je bent in de breedte geïnteresseerd in wat er in de maatschappij gebeurt.
  • Je bent contactueel vaardig en je beschikt over verbindend vermogen.
  • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding.
  • Je beschikt over een helicopterview en bent een scherp denker.
  • Je bent analytisch sterk, omgevingssensitief en innovatief.
  • Verder beschik je over de kerncompetenties van de traineepool MRA; leervermogen, samenwerken en heb je verantwoordelijkheidsgevoel.

Solliciteren

Bekijk hier de sollicitatieprocedure.

Je kunt niet meer op deze opdracht solliciteren.

Informatie

Heb je vragen over het traineeship? Lees hier meer over het traineeship of neem contact op met Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA via emailadres: info@traineepoolmra.nl of bel naar 06-20 34 64 55.