/
Posted By
/
Comments0

Hoe ervaren 25 jonge, hoogopgeleide trainees de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA)? Je leest er alles over in het Metropolitan Magazine, een tijdschrift over hun eerste ervaringen dat zij zelf hebben gemaakt.

In januari van dit jaar zijn 25 nieuwe trainees uit de Traineepool MRA aan de slag gegaan. In de eerste paar maanden hebben zij zich bij tien MRA-deelnemers ondergedompeld in hun nieuwe werkomgeving met de vraag hoe binnen hun organisatie het coalitieakkoord wordt geborgd in concrete acties.

Tijdschrift

De trainees hebben hun nieuwe organisatie vanuit een antropologisch perspectief bekeken. Alles wat hen is opgevallen, hebben zij met veel plezier vormgegeven tot het Metropolitan Magazine. Dit tijdschrift hebben zij gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van provincie en gemeentesecretarissen op 4 april 2018.

Het magazine staat vol met artikelen over de MRA-samenwerking, verwondering over ambtelijke cultuur en ideeën over nieuwe vormen van coalitieakkoorden. Een leuk tijdschrift om te lezen tijdens de lunchpauze of treinreis. Lees hier het Metropolitan Magazine.

Nieuwe opdracht

De trainees zijn al weer bezig met een nieuwe opdracht: “Hoe zorgen we ervoor dat wij in 2025 twee extra gezonde levensjaren hebben? En waar ligt hierbij dan de kracht van de Metropoolregio Amsterdam (MRA)?” In deze poolopdracht gaan de trainees met deze vragen aan de slag, in opdracht van de Amsterdam Economic Board. Lees hier meer over de poolopdracht.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op via: info@traineepoolmra.nl.