//
Comments0

Thijs, hoe ervaar je het traineeship?
“Als ontzettend leuk en leerzaam. Ondanks de impact die corona en de maatregelen op ons en ons werk hebben, ben ik erg blij dat ik tot het traineeship toegelaten ben. De organisatie waar ik nu bij zit, Vervoerregio Amsterdam, heeft namelijk alles goed op orde waardoor ik meteen lekker kon beginnen en ik werd er erg warm en behulpzaam ontvangen. Daarnaast bestaat de traineegroep uit hele leuke en gemotiveerde mensen, echt goed om mee samen te werken en in groepjes (online) af te spreken.”

Hoe gaat het samenwerken met jouw collega-trainees in deze tijd?
“Verrassend goed! Ik had geen hoge verwachtingen aangezien bijna alles online moet. Gelukkig is iedereen gemotiveerd en open waardoor het contact erg leuk is en we samen hele goede resultaten kunnen behalen. Wat we bijvoorbeeld vaak doen is dat we, vanwege de maatregelen, in tweetallen bij elkaar gaan zitten om samen te werken, of elkaar opzoeken tijdens de lunch voor een wandeling of ’s avonds voor een drankje, wat de uiteindelijke samenwerking allemaal ten goede komt omdat je zo elkaar steeds beter leert kennen.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“Het flauwe antwoord: hangt van de dag af. Maandag is vaak vol met meetings, dinsdag en donderdag meer ruimte om zelf te werken, woensdagen zijn voor het traineeship (trainingen en aan projecten werken) en vrijdagochtend geen afspraken dus rustig werken.”

“Het is een 36-urige werkweek en iedereen is daar vrij in om dat te verdelen, maar wat je voornamelijk ziet is dat trainees 4 keer 8 uur werken en vrijdagochtend 4 uur, dus de middag vrij, of 4 keer 9 uur en dan vrijdag helemaal vrij, of werkdagen van 8 uur en dan 1 keer in de 2 weken een vrije dag. Hier ben je, in overleg natuurlijk, eigenlijk altijd helemaal vrij in dus het is maar net wat jij prettig vindt.”

“Een reguliere donderdag is bijvoorbeeld beginnen met mail bijwerken, dan een online koffiemoment met het team, een moment met mijn mentor, een kennismakingsgesprek en dan lunchen. Tijdens lunchtijd probeer ik altijd even een rondje te lopen om daarna weer fris aan werk te beginnen. Dan gedurende de middag nog 1 à 2 afspraken met bijvoorbeeld trainees of managers en verder werken aan projecten.”

Welke sollicitatietip heb je?
“Het is een cliché, maar wees gewoon jezelf. Het mooie aan ons selectietraject is dat we begonnen met een filmpje opsturen. Dat werkt voor mij beter dan een saaie cv sturen, dus doe daar je voordeel mee en grijp die kans om jezelf te laten zien. Ga overal goed voorbereid en open in en wees gerust, het is een ontzettend vriendelijk traject dus je hoeft je geen zorgen te maken voor stroeve en enge gesprekken.”