//
Comments0

Nicky, waarom heb je voor het traineeship MRA gekozen?
“Wat ik bij mijn afstuderen wist, is dat ik de overheid een interessante, maar ook een grote en complexe wereld vind. Het MRA-traineeship biedt de kans om op meerdere organisatorische niveaus en in meerdere domeinen aan het werk te gaan. Ik hoop op die manier te vinden waar ik het beste pas.”

Waarom zou je het traineeship aanbevelen aan anderen?
“Het MRA-traineeship biedt niet alleen een kijkje in de keuken bij meerdere organisaties, maar ook trainingen en begeleiding in jouw persoonlijke professionele ontwikkeling. En die begeleiding is zo waardevol! Het feit dat er mensen zijn die met jou meedenken over wat je wilt leren en hoe je dat in kan richten, ervaar ik als een voorrecht. Ik zou iedereen aanbevelen die kans te grijpen; het is een luxe die je als starter op de arbeidsmarkt niet overal aangeboden krijgt.”

Welke sollicitatietip heb je?
“Ken jezelf en ben jezelf. Ken jezelf: weet wat je komt brengen, maar ook wat je komt halen. Je hoeft niet alles al te kunnen; leervermogen wordt juist gewaardeerd. En ben jezelf: het is een cliché – maar daarom niet minder belangrijk. De mensen met wie je gaat werken zijn niet alleen geïnteresseerd in wat je allemaal kunt of al gedaan hebt, maar vooral ook in jou als persoon.”

Heb je al een idee waar je heen zou willen bij je eerste detachering?
“Ik heb in mijn startopdracht bij de griffie van de gemeente Amsterdam gemerkt dat ik graag dicht op de politiek werk. Het lijkt mij interessant om mij verder te oriënteren in die richting; bijvoorbeeld als bestuursadviseur bij een wat kleinere gemeente waar de lijnen tussen de ambtenarij en de bestuurders net wat korter zijn dan in Amsterdam.”