//
Comments0

Imane (pool 5) “Ik kies bewust voor de combinatie online en fysieke afspraken. Ik merk dat ik dit fijner werken vind.”

Imane, waarom heb je voor het traineeship MRA gekozen?
“Na mijn studie hbo Bestuurskunde wist ik het zeker; ik wil werken aan relevante maatschappelijk en politieke vraagstukken. Het MRA traineeship was voor mij de kans om meer werkervaring op te doen en mezelf verder te kunnen ontwikkelen.”

Hoe ervaar je het traineeship?
“Het traineeship heeft ertoe geleidt dat ik een groot netwerk heb kunnen opbouwen en ontzettend veel heb geleerd op het gebied van werken bij overheidsinstanties. Ik vind het fijn dat we als trainees samen dit avontuur zijn gestart en je kan ook echt merken dat we als pool gegroeid zijn. De verschillende trainingen die gedurende het traineeship aan bod komen, kan je ook direct toepassen in je werk. De training ‘’politieke sensitiviteit’’ heeft mij bijvoorbeeld geholpen om te begrijpen hoe belangrijk het is om je te kunnen verplaatsen in het politieke speedveld, waarin je geconfronteerd wordt met complexe belangen van verschillende stakeholders en organisaties.”

Wat vind je leuk? Wat vind je pittig?
“De woensdagen (traineepooldagen) vind ik het leukst! Het is fijn om je medetrainees te spreken en de leuke en minder leuke ervaringen met elkaar uit te wisselen. Soms is het echt fijn om even met medetrainees te sparren over hoe zij een situatie op de werkvloer zouden aanpakken of hoe zij naar een bepaald vraagstuk kijken. En ja, het meest pittige blijft toch het thuiswerken. Hopelijk kunnen we gauw weer naar kantoor!”

Hoe gaat het samenwerken met jouw collega trainees in deze tijd?
“Goed! Zoals bijna iedereen werken we op afstand, vanuit huis. Dit geldt ook voor de poolopdrachten waar we op de iedere woensdag gezamenlijk aan werken. Natuurlijk, het is zo nu en dan wat lastiger om een poolopdracht online te trekken en online met elkaar brainstormen is niet ideaal. Desalniettemin hebben we mooie resultaten opgeleverd en fijn met elkaar samengewerkt.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“Ik start mijn werkdag altijd met een kop koffie. Saai, maar waar haha! De dag bestaat vaak uit een aantal online overleggen en een aantal wandelbila’s, zoals een wandeling in het Vondelpark of het Erasmuspark in Amsterdam. Ik kies bewust voor de combinatie online en fysieke afspraken. Ik merk dat ik dit fijner werken vind.”

Doen jullie na werktijd nog iets samen?
“Jazeker! Zo nu en dan spreek ik trainees, buiten kantooruren om, op het terras voor een gezellige borrel of gaan we samen wandelen.”

Welke sollicitatietip heb je?
“Blijf vooral dichtbij jezelf!”

Waarom zou je het traineeship aanbevelen aan anderen?
“Het traineeship is de perfecte kans om te werken op allerlei terreinen die maatschappelijk van belang zijn. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op veel verschillende gebieden. Daarnaast bouw je een groot netwerk op. Je vormt echt een mooie basis voor de start van je carrière.”