//
Comments0

Steven (25) woont in Den Haag en heeft Rechten en Bestuurskunde gestudeerd in Groningen. Hij houdt van avontuur, sport, koken, reizen en slaat een borrel niet snel over. Als MRA trainee vindt hij het leuk om zich bezig te houden met diverse maatschappelijke en politieke vraagstukken.


Steven, kun je iets over je startopdracht vertellen?

“In mijn eerste opdracht van het MRA traineeship deed ik onderzoek hoe de functie van bestuursadviseur binnen de gemeente Heemstede ingevuld kan worden. De gemeente kende deze functie nog niet waardoor ik voor een geheel nieuwe opgave stond. Door gesprekken te voeren binnen de organisatie en met bestuursadviseurs in de regio vormde ik een beeld en pakte ik de taken van deze functie op. Als bestuursadviseur sta je midden in de organisatie, houd je regie op het bestuurlijk proces en ben je de sparringpartner van het college en het management.”

Waarom heb je voor dit traineeship gekozen?

“De belangrijkste reden waarom ik specifiek voor het MRA traineeship heb gekozen, is de diversiteit aan organisaties waar je in de regio aan de slag kunt. De mogelijkheid om uiteenlopende opdrachten te vervullen – en de ruimte die je hierbinnen krijgt – geeft je de kans om jezelf maximaal te ontwikkelen. Met je hechte (en energieke) groep traineegenoten werk je daarnaast wekelijks aan inhoudelijke trainingen en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.”

Welke tips heb je voor potentiële nieuwe trainees?

“Stel jezelf open om te leren en ga ervoor! Het MRA traineeship biedt je een unieke kans om een enorme bak ervaring op te doen, gecombineerd met leuke trainingen en ontwikkelmogelijkheden. Je maakt vrienden voor het leven en werkt tegelijkertijd aan je professionele netwerk. Het motto van het MRA traineeship is niet voor niets: Lef, leervermogen en samenwerken!”