//
Comments0

Utku (28) heeft een bachelor in Communicatie en een Master in Milieukunde. Voor zijn startopdracht werkt hij voor de Gemeente Amsterdam en houdt zich bezig met het onderwerp Europese Zaken.


Utku, kun je iets vertellen over je startopdracht?

“Ik zit in het team Public Affairs – EU-Internationaal van de Gemeente Amsterdam. Op deze plek houd ik me met verschillende Europese zaken bezig, zoals de college-brede EU-lobbyagenda die ik aan het opstellen ben. Daarnaast werk ik aan het specifieke dossier duurzaamheid, wat goed aansluit bij mijn achtergrond. Ook organiseer ik een EU-leergang voor ambtenaren om ze de ins-en outs van het Europese bij te brengen.”

Waarom heb je voor dit traineeship gekozen?

“Ik zocht naar een startersfunctie waar veel ruimte is voor training en ontwikkeling. Met mijn drive om iets maatschappelijks te doen, kom je dan al snel uit bij de overheid. Hoewel Den Haag me heel interessant lijkt, trok het MRA traineeship mij toch meer. Je gaat naar verschillende plekken in de regio en de thema’s, opdrachten en mensen waar je mee werkt zijn veel diverser.”

Welke tips heb je voor potentiële nieuwe trainees?

“Ga vooral veel koffie drinken met (oud)trainees, beleidsmedewerkers en andere overheidsprofessionals. Dit geeft je een goed beeld van alle mogelijkheden binnen de overheid en helpt je bij je zoektocht naar jouw perfecte baan.”

Waarom denk je dat uiteindelijk de keuze op jou is gevallen?

“Enerzijds omdat ik een goed beeld had van wat er van mij verwacht wordt en hoe ik mijn rol binnen de gemeente zou vervullen. Maar ik denk vooral omdat ik graag nog wil leren en ontwikkelen.”

In november ga je voor het eerst detacheren. Al een idee aan welk thema je wilt werken?

“Ik wil binnen het traineeship vooral focus houden. De afdeling Public Affairs EU van de Provincie Noord-Holland lijkt me daarom erg interessant als volgende plek.”