//
Comments0

Sam (26) heeft gestudeerd aan de TU Delft en een  Master behaald in integrated product of design. Voor zijn eerste opdracht werk hij voor het CTO innovatieteam van de Gemeente Amsterdam. Hij is creatief in zijn manier van denken, gedreven en kritisch. Mooie eigenschappen voor een MRA trainee!


Sam, wat kun je vertellen over je startopdracht?

“Voor mijn startopdracht werk ik voor het CTO innovatieteam van de Gemeente Amsterdam. Het CTO houdt zich bezig met innovatie binnen de stad en de ambtelijke organisatie. We onderzoeken wat de impact van nieuwe technologie is op de stad, hoe we de nadelen kunnen beperken en de voordelen kunnen benutten om de stad nog leefbaarder te maken voor alle Amsterdammers. Specifiek werk ik binnen dit team aan het 5G project. 5G is na 3G en 4G de volgende generatie van ons mobiele netwerk. 5G belooft een hoop positieve ontwikkelingen maar zal ruimtelijk ook impact op de stad hebben. Daarnaast is 5G tegenwoordig veel in de media omtrent gezondheid en privacy vraagstukken. Dit pakken wij op als team en in samenwerking met experts en zo zetten we ons in voor een gedegen en voorspoedige uitrol van 5G in Amsterdam.

Waarom heb je voor dit traineeship gekozen?

“Ik heb Industrial Design Engineering gestudeerd aan de TU Delft. Mijn interesses liggen in het raakvlak tussen technologie en de maatschappij. Voordat ik aan het Traineeship begon heb ik ervaring opgedaan in zowel een publiek museum als een commercieel bouwbedrijf. Uit deze ervaringen heb ik geleerd dat mijn passie ligt bij het werken in de publieke sector. Echter wist ik nog niet precies hoe ik dit voor me zou zien. In het MRA traineeship vond ik een uitdagende startopdracht die bij mij paste maar ook de mogelijkheid om me breed te ontwikkelen en te onderzoeken hoe ik de rest van mijn carrière zou willen vormgeven.”

Welke tips heb je voor potentiële nieuwe trainees?

“Baseer je op je eigen passie en achtergrond en zoek naar de juiste match in het traineeship. Het traineeship is niet op zoek naar mensen die denken alles al te weten. Ik denk dat het super belangrijk is om aan te geven wat je wil leren en ontwikkelen, stel vragen en onderzoek hoe de lijntjes lopen. Durf je eigen toon toe te voegen en grijp projecten aan die buiten je scope maar binnen je interesseveld liggen.”

Je gaat in november voor het eerst detacheren. Heb je al een idee aan welk thema je wilt werken?

“Mijn passie ligt bij technologische innovatie met impact op de maatschappij en de mens. Ik geloof dat de globale digitalisatie waar we tegenwoordig mee te maken hebben veel teweeg brengt in onze maatschappij. Het brengt ook veel veranderingen en mogelijkheden in de Kunst & Cultuur sector. Ik denk dat ik als designer en ingenieur veel kan toevoegen aan de digitale transformatie in kunst en cultuur. Voor mijn volgende opdracht probeer ik een stap in deze richting te zetten.”