//
Comments0

Jasmijn (1.63 m) is in het bezit van een bachelor psychologie en een master Gender & Ethnicity. Zij houdt van de geur van herfst in september en luistert graag naar podcasts. Binnen het traineeship maakt zij graag de sprong in het diepe door opdrachten te zoeken die buiten haar comfortzone vallen, maar waarbij zij kan samenwerken met anderen.

Jasmijn, kun je iets over je startopdracht vertellen?

“Mijn startopdracht is bij Verkeer en Openbare Ruimte in het team OV. Ik houd mij bezig met een vervoerspilot, maar de vragen die daar bij komen kijken zijn groter dan een bepaald gebied of een bepaalde test. Het zijn vragen waar veel steden tegenaanlopen, zoals wat is de rol van het OV? Is dit alleen een vervoersdienst? Heeft OV een sociale functie? Voor wie is OV bedoeld en wat betekend het om ‘mobiliteitsrijk of arm’ te zijn? Is het immer een tweedeling tussen ‘snel’ of ‘sociaal inclusief’ of vallen deze begrippen te verenigen? Dat vind ik interessante vraagstukken.”

Waarom heb je voor dit traineeship gekozen?

“Waar ik voor gevallen ben bij dit traineeship is de brede en verbindende insteek van het programma. Door drie werkopdrachten binnen het MRA-gebied te mogen doen, krijg je een uniek beeld van hoe de verschillende overheden in elkaar zitten en hoe deze ieder bijdragen aan de MRA. Je leert de verschillende krachten en uitdagingen kennen van deze organisaties, en dat is een kans die vrijwel niet voorkomt. Verder is het MRA-traineeship sterk gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Hoe haal je het beste uit jezelf? Welke eigenschappen wil je (verder) ontwikkelen en wat wil je loslaten? De aandacht voor het persoonlijke is echt een grote pre aan dit traineeship.”

Welke tips heb je voor potentiële nieuwe trainees?

“Wees niet bang om je eigenheid te laten zien. Ik was tijdens het selectieproces bang dat ik niet voldeed aan ‘het beeld van de perfecte trainee’, maar bij de MRA zijn ze juist opzoek naar de diversiteit in achtergronden en competenties. Dat maakt je als traineegroep namelijk sterker en succesvoller.”

Zou je een ander dit traineeship aanbevelen?

“Zeker! Dit traineeship voelt als een warm bad. Je bent met de traineegroep echt een soort familie. Tegelijkertijd wordt je uitgedaagd jezelf te ontwikkelen en te vlammen op je werk (waarbij je altijd fouten mag maken, en fouten maken zelfs gezien wordt als belangrijk in de ontwikkeling). Ik zou het iedereen aanraden.”