//
Comments0

Delia (24) is afgestudeerd als beleidssocioloog. Ze is een geboren en getogen Amsterdammer en identificeer zich zoals elke Amsterdammer daar ontzéttend mee. In dit traineeship daagt zij zichzelf uit om verder te kijken dan de grenzen van Amsterdam, sociologie en de verwachtingen van zichzelf.

Delia, vertel eens iets over je opdracht?

“Ik werk als bestuursadviseur bij de gemeente Bloemendaal. Omdat het een kleine gemeente is, kan ik over de gehele breedte van de organisatie verschillende opdrachten uitvoeren. Zo werk ik de ene dag als beleidsmedewerker en adviseer ik het bestuur. De andere dag schrijf ik weer mee aan de regionale samenwerkingsagenda voor heel Zuid-Kennemerland.”

Waarom heb je voor dit traineeship gekozen?

“Ik twijfelde tijdens het afstuderen ontzettend over de richting van mijn carrière. Behalve dat ik niet zeker wist bij welke organisatie ik terecht zou willen komen, twijfelde ik ook nog aan welk domein ik in wilde werken. Tijdens dit traineeship krijg je de mogelijkheid om in twee jaar op drie totaal verschillende plekken te werken, en daarmee echt te proeven wat bij je past. Bovendien heb je voor je tweede en derde opdracht de vrijheid om je eigen opdracht te zoeken. Zo kan ik aan het eind van deze twee jaar een carrièrekeuze maken die gebaseerd is op de ervaring die ik heb mogen opdoen.”

Welke tips heb je voor potentiële nieuwe trainees?

“Kijk verder dan je initiële verwachting van jezelf en je eigen carrière. Je hebt in dit traineeship de mogelijkheid om met opdrachten bezig te zijn waar je nog helemaal niets van weet. Door ver af te stappen van je veilige wereldje van thema’s die je vanuit je studie al kent geef je jezelf de kans om ervaringen op te doen waar jouw toekomstige collega’s alleen maar van kunnen dromen! Ook krijg je de kans om nog een keer na te denken over of de studiekeuze die je maakte toen je vers van de middelbare school kwam nog steeds bij je past.”

In november ga je voor het eerst detacheren. Al een idee aan welk thema je wilt werken?

“Ik ben afgestudeerd beleidssocioloog op actuele sociale vraagstukken. Voor mijn tweede detachering ga ik weer op zoek naar een opdracht die aansluit op mijn studie. Ik hoop aan de slag te kunnen als onderzoeker op de thema’s diversiteit en inclusieve samenleving bij een grote gemeente. Zo krijg ik meer inzicht in welk type organisatie bij mij past (groot of klein), maar ook weer voeling met mijn eigen vakgebied. Is dit waar mijn toekomst in ligt?”