//
Comments0

Carlijn (25) is in 2017 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met de specialisatie milieugeschiedenis. Na haar studie werkte zij bij de gemeente Koggenland als projectsecretaris van een scholenbouwproject. Werken voor de samenleving geeft haar voldoening en het MRA traineeship biedt haar een brede visie op de diverse mogelijkheden binnen de overheid.

Kun je iets vertellen over je startopdracht?

“Momenteel ben ik werkzaam bij de Provincie Noord-Holland op de afdeling Beleid sector Groen. Mijn interesse voor de natuur, maatschappelijke thematiek en onderzoek vaardigheden komen in deze opdracht allemaal samen. Bij de provincie houd ik mij bezig met faunabeheer; de ecologische balans van dierpopulaties in de gehele provincie. In mijn dagelijks jargon komen inmiddels veel ‘Amerikaanse rivierkreeften’, ‘wasbeerhonden’ en ‘rosse stekelstaarten’ voor. Mijn werkzaamheden zijn concreet en bieden tegelijkertijd ruimte voor eigen initiatief.”

Waarom heb je voor dit traineeship gekozen?

“Het MRA traineeship vormt een goede fundering voor een leerzame en ambitieuze start van je loopbaan. Wie zich graag wil ontwikkelen binnen een uitdagend maatschappelijk speelveld, nieuwsgierig is, en kansen ziet zou ik zeker aanraden om aan dit traineeship deel te nemen.”