//
Comments0

Banoe (25) is opgegroeid en woont in Amsterdam. Na de middelbare school heeft zij de bachelor Internationale Betrekkingen en Organisaties gedaan aan universiteit Leiden en vervolgens een master Politieke Wetenschappen (met als track: Public Policy and Governance) aan de Universiteit van Amsterdam.

Banoe, wat kun je vertellen over je startopdracht?

“Ik ben in januari 2019 gestart bij de gemeente Gooise Meren als beleidsadviseur sociaal domein. Voor mijn startopdracht stel ik een actieplan op om mantelzorgers eerder in beeld te brengen en beter te kunnen ondersteunen. Dit doe ik samen met professionals en mantelzorgers. Dat is gelijk het leukste en meest uitdagende aan deze opdracht: ik mag echt het veld in en met verschillende mensen het gesprek aangaan. Dit biedt mij een goed beeld van wat mijn impact kan zijn en wat ik wezenlijk bijdraag met mijn opdracht.”

“Daarnaast ben ik bezig met een tweede opdracht, namelijk: het schrijven van een plan van aanpak voor een dekkend AED reanimatienetwerk in Gooise Meren. In dit plan ga ik beschrijven hoe de gemeente ervoor kan zorgen dat er voldoende defibrillatoren hangen in de gemeente en er voldoende burgerhulpverleners zijn om deze apparaten te bedienen. Een bijzondere opdracht met een mooie doelstelling!”

Waarom heb je voor dit traineeship gekozen?

“Ik heb voor dit traineeship gekozen omdat het een mooie combinatie is van werken en leren (en het dus ook in het verlengde ligt van mijn studentenleven). Natuurlijk heb je meerdere (overheids)traineeships die dit aanbieden, maar wat dit traineeship écht onderscheidt is de reikwijdte van de opdrachten en standplaatsen. Ik kan nooit kunnen bedenken dat ik ooit aan de slag zou kunnen gaan in een gemeente als Gooise Meren. Deze ervaring heeft mij positief verrast, met name omdat het een (semi-)kleine gemeente is met korte lijntjes. Hierdoor sta ik super dicht tegen de politiek aan en mag ik adviezen geven over belangrijke onderwerpen.”

Welke tips heb je voor potentiële nieuwe trainees?

“Voordat ik aan de slag ging bij de MRA heb ik ook gesolliciteerd voor het financial traineeship van het Rijk, waar ik tot de laatste selectieronde ben gekomen. Op mijn eindgesprek bij het ministerie van Algemene Zaken realiseerde ik dat de opdracht helemaal niet bij mij past, en dat voelde mijn gesprekspartner ook aan.”

“Deze ervaring heeft mij geleerd dat het helemaal niet erg is om op een eerlijke manier het gesprek te voeren en open te zijn over wie je bent en wat je ambities zijn. Je hoeft niet te verbergen achter perfect geformuleerde antwoorden op sollicitatievragen. Wees jezelf, want alleen zo help je jezelf verder en kom je een stukje dichter bij je dromen.”