//
Comments0

‘Dit interview is afgenomen in het voorjaar van 2023. Momenteel zijn de trainees klaar met hun traineeship of weer voor een nieuwe opdrachtgever aan het werk.’

Ik ben Sarah en ik heb de bachelor economie en bedrijfseconomie gedaan en de master urban, port and transport economics. Een leuk weetje over mij, ik heb in 7 verschillende steden gewoond door m’n leven heen.

 Hoe is het om samen te werken met je collega trainees?
“Werken met de trainees is heel fijn omdat zij allemaal hetzelfde meemaken als jij. Daarnaast zijn het ook allemaal leeftijdgenootjes, wat het ook heel gezellig maakt. Tijdens deze dagen leren we heel veel van elkaar, maar leren we ook veel over onszelf. Vaak bespreken we hoe het bij elkaar op de organisatie is en kunnen we elkaar ook verder helpen in het werk.”

Aan welke thema’s heb je gewerkt?
“Ik ben begonnen met het onderwerp mobiliteit. Hier heb ik me beziggehouden met een mobiliteit visie en grotere dossiers zoals het doortrekken van de noord-zuidlijn of de verstedelijkingsstrategie. Bij mijn tweede opdracht ben ik juist weer een andere kant opgegaan en hou ik me nu bezig met circulaire economie. Waar m’n eerste opdrachten veel meer beleid/strategie waren is m’n tweede opdracht veel meer actiegericht/uitvoering.”

Wat zie je jezelf na het traineeship doen?
“Dat vind ik nu nog moeilijk te zeggen. Er zijn dagen dat ik graag binnen de overheidswereld zou willen blijven, maar er zijn zeker ook dagen dat het niet zo is. Gelukkig heb ik nog een jaartje om dit te ontdekken, dat vind ik ook wel fijn aan het traineeship. Ik begin er steeds meer achter te komen wat ik wel en niet fijn vindt aan een werkplek.”

Welke tips heb je voor een nieuwe trainee?
“Als trainee heb je veel vrijheid om bij verschillende dingen mee te kijken. Iedereen weet dat je er bent om te ontdekken wat bij je past, dus gebruik die kaart ook vooral. Wil je een keer bij een gesprek met de wethouder zijn, dan kan je dit gewoon vragen. Zie je een leuk werkbezoek? Gewoon vragen of je mee mag.”

Lees meer ervaringen van trainees.