//
Comments0

Interview Maartje

Waarom heb je voor dit traineeship gekozen?
“Ik zie het traineeship als de perfecte kans om te veel ervaring op te doen op verschillende maatschappelijke terreinen. Als pure generalist heb ik een brede interesse, waardoor het uitdagend kan zijn om een keuze te maken. Daarom is een traineeship, waarin je drie verschillende opdrachten doet, een fijne manier om te leren wat voor type werk er bij mij past. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door de verschillende trainingen. Ik zie het daarom als een mooie de start van je carrière.”

Aan welke thema’s heb je gewerkt?
“Ik heb o.a. gewerkt aan de transitie naar een circulaire economie bij de provincie Noord-Holland. Daar stuurden we op circulair ondernemerschap en het verminderen van grondstoffengebruik. Om dat te realiseren zijn we bezig met het versnellen van de transitie, mede als systeemverandering. Daarnaast werkt ik aan de voedselstrategie voor de gemeente Amsterdam. Het doel is om een duurzamer en toekomstbestendig voedselsysteem te creëren. Ik leer onder andere ik vanuit de rol van de overheid deze transitie kan promoten.”

Kun je iets vertellen over de trainingen die je als trainee volgt?
Gedurende de twee jaar van het traineeship volg je verschillende trainingen, waarvan sommige ook tweedaagse trainingen zijn. De thema’s van de trainingen lopen uiteen van project- en tijdsmanagement tot diversiteit en inclusie. Hierdoor wordt er zowel op professionele als op persoonlijke ontwikkeling gefocust. Tijdens de trainingen leer je hoe je je grenzen aangeeft, waar je krachten liggen en hoe je opbouwende feedback geeft. Dit kun je vervolgens goed toepassen in de dagelijkse werkzaamheden in je verschillende opdrachten.

Welke ervaring als trainee heeft indruk op je gemaakt?
“Ik ervaar onwijs veel vrijheid als trainee binnen de verschillende organisaties. Je kunt op veel afdelingen een kijkje nemen in de keuken en vaak aanschuiven bij interessante overleggen. Daarnaast wordt je vaak gevraagd voor toffe bijeenkomsten. Zo mochten wij tijdens Bevrijdingspop 2022 in gesprek gaan met bewoners om te kijken wat er speelt in de regio. Deze inzichten zijn gedocumenteerd door de bewoners zelf op een groot spandoek. Vervolgens hebben wij dit spandoek overhandigd aan de leden van de Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland.”

Lees meer ervaringen van trainees.