//
Comments0

Dit interview is afgenomen in het voorjaar van 2023. Momenteel zijn de trainees klaar met hun traineeship of weer voor een nieuwe opdrachtgever aan het werk.

Waarom heb je voor dit Traineeship gekozen?
“Ik had behoefte om na mijn academische loopbaan en ervaring in het onderwijs het werkveld van de (lokale) overheid te ontdekken. Het Traineeship biedt veel mogelijkheden, goede begeleiding en een groot netwerk. Ook de trainingen en poolopdrachten zorgen ervoor dat je in korte tijd ervaring opdoet en veel leert. En je komt te werken op plekken waar je echt iets moois kunt betekenen voor de regio.

Aan welke thema’s heb je gewerkt?
“Tijdens mijn opdracht in Almere hield ik me bezig met de ontwikkeling van een groene en gezonde stad. Voor het groenprogramma van de gemeente organiseerde ik diverse masterclasses, open colleges en events. Ook gaf ik vorm aan een ontwerpwedstrijd voor het stationsgebied van de stad. Voor een innovatie-aanjaagteam van de gemeente deed ik onderzoek naar de ervaringen en behoeften van jonge innovatieve ondernemers in Almere en omgeving.

Ik ben nu werkzaam bij Kunst & Cultuur Gemeente Amsterdam. Ik ben bezig met de voorbereidingen van de viering van Amsterdam 750 en doe onderzoek naar talentontwikkeling in de beeldende kunsten. Ik geniet ervan om voor zo’n mooie stad te werken en de waarde van kunst en cultuur voor de stad motiveert me daarbij.”

Kun je iets vertellen over de poolopdrachten die jullie doen?
“In opdracht van de Provincie Noord-Holland hebben we als Traineepool 7 een gratis omscholingsprogramma opgezet met het thema duurzaamheid. 15 deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen in 6 maanden kennis en werkervaring opdoen over brede duurzaamheidsthema’s. Ik ben er trots op dat we zo’n concreet resultaat hebben afgeleverd en daarmee mensen hebben kunnen helpen.”

Welke tips heb je voor een nieuwe trainee?
“Neem ruimte voor reflectie en het nadenken over je persoonlijke waarden en interesses. Het programma geeft je veel bewegingsruimte en moedigt je aan om jezelf daarin te ontwikkelen en je eigen pad vorm te geven. De rol van trainee biedt je veel kansen; maak daar gebruik van en neem de vrijheid om de breedte van een organisatie en de regio te leren kennen.”

Lees meer ervaringen van trainees.