//
Comments0

Foto 1 - impressie inhouse popup dag

Gisteren weer een geslaagde inhousedag! Dit was de tweede inhousedag van een reeks van drie ‘pop-up’s’. Na het Seinwezen in Haarlem, was dit keer het WTC gebouw in Almere, de gekozen unieke MRA locatie voor deze dag. Met een prachtig uitzicht over de stad kregen bezoekers gelijk een mooie indruk van Metropoolregio Amsterdam.

Om klokslag 13.30 stroomden de bezoekers binnen. Potentiële talenten voor het traineeship MRA. Ze kregen een interactief programma aangeboden, zodat ze echt kunnen ervaren wat het traineeship inhoudt. Na een welkomstwoord van de projectleider Amella Dulovic en Nico Versteeg (gemeentesecretaris Lelystad) werden de aanwezigen uitgenodigd om deel te nemen aan een ‘poolopdracht’.

Een poolopdracht is een projectopdracht in directe opdracht van een directeur of wethouder dat een actueel thema binnen de MRA betreft. Dit zijn projectopdrachten die je tijdens je traineeship samen met je collega trainees gaat uitvoeren. Om bezoekers alvast te laten ‘ervaren’ wat dat betekent, kregen ze een uitdagend vraagstuk aangeboden van de gemeentesecretaris Lelystad, Nico Versteeg over Lelystad airport. Na een brainstormsessie mochten ze hun beste ideeën presenteren.

brainstormsessie poolopdracht

Na de poolopdracht volgde het onderdeel ‘College Tour’. Oud-trainees vertelden hun ervaringen met het traineeship en bezoekers konden al hun vragen afvuren. Hoe is het nou echt om trainee te zijn? Wat maakte het leuk? Wat was lastig? Geen vraag werd de oud-trainees bespaard. Een perfecte manier om echt eens te horen wat het traineeship inhoudt!

College Tour

Tot slot gaf het werving & selectiebureau JS Consultancy tips en tricks voor de sollicitatieprocedure en waar ze op zullen letten bij de selectie van kandidaten.

Gedurende de hele inhousedag waren er ook ‘informatiekraampjes’ met vertegenwoordigers van verschillende deelnemende organisaties. Bezoekers konden zo meer te weten komen over de organisaties en de staropdrachten die de organisaties aanbieden. Je solliciteert namelijk gelijk op je eerste opdracht (traineeplek) bij een organisatie die jou interessant lijkt.

marktkraampjes

Solliciteren

Heb jij het lef om grenzen te verleggen? Ben je niet langer dan 2 jaar afgestudeerd (hbo/ wo) en op zoek naar een topstart van je carrière? Dan is dit jouw kans om te werken aan uitdagende vraagstukken van de Metropoolregio Amsterdam zoals toerisme, veiligheid, stedelijke vernieuwing, duurzaamheid en  een moderne innovatieve  en data gedreven overheid.

Je kunt solliciteren t/m maandag 25 september 12.00 uur. Je solliciteert gelijk op je eerste opdracht, je startopdracht en hebt keuze uit 25 uitdagende opdrachten!

Solliciteer hier

Meer informatie

Heb je algemene vragen over het traineeship? Stuur een email naar info@traineepoolmra.nl.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij JS Consultancy. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de traineepool MRA. Je kunt een mail sturen naar traineepool@jsconsultancy.nl of contact opnemen met Eveline van der Schoot, adviseur werving & selectie bij JS, 06-30437054.