startdag poolopdracht 2 mensenhandel

Startdag poolopdracht 2 ‘Mensenhandel’

10 sep 2015
//
Comments0

Op donderdag 27 augustus 2015 is de tweede poolopdracht van de tweede MRA traineepool van start gegaan in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. De stuurgroep, bestaande uit de MRA trainees Fanny, Tong & Judith, hebben invulling aan de opdracht gegeven en het programma voor de dag samengesteld met als thema ‘mensenhandel en de aanpak van gemeenten’. Een uitdagend en niet-alledaags thema waar de trainees ruim drie maanden aan gaan werken. Opdrachtgever Rob Meerhof, burgemeester Oostzaan, heeft verteld waarom hij het belangrijk vindt dat trainees aan dit thema gaan werken en benadrukt dat het van belang is dat hier MRA breed aan gewerkt wordt. Regionale samenwerking speelt een grote rol in de adequate aanpak van mensenhandel.

In de eerste fase van de opdracht worden de trainees uitgedaagd om kennis te maken met de leefwereld van mensenhandel. Want ambtenaar ben je niet alleen achter je bureau, buiten ervaring kan je kijk op de situatie verbeteren. Door gemeentelijk ombudsman Arre Zuurmond zijn de trainees geïnspireerd om een dag mee te lopen met bijvoorbeeld handhaving, inspectie, marechaussee of wijkteams.

Om al enige kennis op te doen over de leefwereld en slachtoffers van mensenhandel hebben Lidwien Gall van FairWork en Corinne van Steeg van HVO-Querido hun ervaringen gedeeld met de trainees.

startdag poolopdracht 2

mensenhandel - poolopdracht 2

De trainees gaan vervolgens in teamverband op pad om het beleid op en de aanpak van mensenhandel van binnen de MRA te onderzoeken. Op 7 oktober presenteren de teams hun bevindingen aan elkaar en wordt een start gemaakt met de opdracht voor de vervolg fase. Hierbij gaan de trainees middelen ontwerpen om tot een verbeterde aanpak van mensenhandel te komen.

De stuurgroep en informatie

Stuurgroep van poolopdracht ‘Mensenhandel’ bestaat uit:

  • Judith Brunsting Beleid & Regie OVER-gemeenten
  • Tong Jiang RVE Economie Amsterdam
  • Fanny Verkuijlen Stedelijke Ontwikkeling Zaanstad

Voor meer informatie is de stuurgroep is bereikbaar op stuurgroep2@googlegroups.com