Vervoerregio Amsterdam

Startopdracht Trainee Samen Bouwen aan Bereikbaarheid – Vervoerregio Amsterdam

Thema: Verkeer en Vervoer

Deze opdracht biedt een prachtplek voor een praktische, inhoudelijk sterke trainee die makkelijk schakelt tussen strategisch denken en praktisch bijdragen. Je kan zelf bepalen op welk vlak je gaat bijdragen aan het Programma Samen Bouwen aan Bereikbaarheid, het gebiedsgerichte bereikbaarheidsprogramma van de Metropoolregio Amsterdam, dat zich richt op het behouden van een aantrekkelijk woon- en vestigingsklimaat in de metropoolregio.

De context

Je werkt in een team van vijftien specialisten binnen de Vervoerregio Amsterdam. In het programma Samen Werken aan Bereikbaarheid werken alle MRA-partners samen met het Rijk aan opgaven op het gebied van bereikbaarheid en verstedelijking. De Metropoolregio Amsterdam is een aantrekkelijke en veelzijdige regio. De economie groeit er flink en dat trekt nog meer bedrijven en mensen aan. Dit biedt kansen, maar heeft ook een schaduwzijde. De wegen en het openbaar vervoer hebben hun grenzen nu al bijna bereikt. Hoewel de coronacrisis natuurlijk veel effect heeft op de mobiliteit en daarmee op de programmadoelstellingen, wordt de huidige situatie toch met name gezien als een kans. Bijvoorbeeld de gedragsveranderingen die een blijvend positief effect kunnen hebben, en een herziene en geïntensiveerde werkgevers- en scholenaanpak die gaan bijdragen aan de programmaopgaven.

De startopdracht

De opdracht binnen het programma Samen Werken aan Bereikbaarheid bied je een omgeving waarin je kunt kennismaken met veel verschillende organisaties en stakeholders. Naast alle MRA-partners ook met NS, ProRail en Rijkswaterstaat. De onderwerpen waar je over nadenkt zijn al net zo divers: naast bereikbaarheid en mobiliteit gaat het ook om verstedelijking, wonen, economische ontwikkeling en de klimaatdoelen. Je verricht zelfstandig bijdragen die verschillend van aard kunnen zijn, afhankelijk van jouw interesses en leerdoelen. Van vakinhoudelijk, zoals het uitwerken van een netwerkstrategie voor auto, OV en fiets tot taken op het gebied van communicatie en omgevingsmanagement. Centraal doel van het programma is het versterken van de ruimtelijk-economische ontwikkelingen door een betere deur-tot-deur bereikbaarheid.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

Voor deze startopdracht zoeken we een zelfstandige, flexibele, proactieve trainee die het leuk vindt om als een spin in het web vanuit de Vervoerregio alle partners binnen het programma Samen Bouwen aan Bereikbaarheid te verbinden en uit te dagen om de beste resultaten binnen het programma te bereiken. Je bent analytisch sterk, kan werken onder hoge druk, bent niet bang voor deadlines en je hebt een goed gevoel voor politieke belangen en verhoudingen. Je krijgt op deze plek veel ruimte om een eigen invulling te geven aan de opdracht.

Om deze startopdracht succesvol te kunnen uitvoeren heb je een hbo- of wo-diploma op zak en beschik je over de volgende competenties: 

  • Projectmatig werken;
  • Analytisch sterk;
  • Verder beschik je over de kerncompetenties van de Traineepool MRA; lef, leervermogen en samenwerken.

Solliciteren?
Je solliciteert op het traineeship en geeft daarbij aan welke van de 8 thema’s jouw voorkeur heeft. Mocht je na het lezen van deze startopdracht denken, deze past écht bij mij? Dan mag je ook in je motivatiebrief aangeven en onderbouwen waarom je deze startopdracht prefereert.

De reactietermijn is inmiddels gesloten. De nieuwe werving staat gepland voor september 2021.

<<< Terug naar het overzicht van startopdrachten.