Vervoerregio Amsterdam

Startopdracht Trainee Bestuursadviseur – Vervoerregio Amsterdam

Thema: Bestuur en Strategie / Verkeer en vervoer

Kun jij goed uit de voeten in een politiek-bestuurlijk spannende omgeving waar grote belangen spelen? Ben je niet bang om te acteren op het snijvlak tussen de politiek en de ambtelijke organisatie, binnen dé organisatie bij uitstek op het gebied van verkeer en openbaar vervoer? Dan is deze plek echt iets voor jou!

De context
De Vervoerregio Amsterdam is een samenwerkingsverband van vijftien gemeenten op het gebied van verkeer en openbaar vervoer. Namens de vijftien deelnemende gemeenten bereiden de medewerkers van de Vervoerregio Amsterdam regionaal afgestemd beleid voor. Ze initiëren infrastructurele projecten, voeren deze uit en brengen samenwerking tussen de deelnemende gemeenten tot stand.
Een organisatie die samenwerking, verbinding, netwerken en strategisch, toekomstgericht denken in het DNA heeft zitten.

De startopdracht
Om het toekomstgerichte, strategische denken nog meer te concretiseren en in te bedden in de organisatie is de behoefte ontstaan dat er wekelijks op directieniveau over een aantal zaken gediscussieerd wordt. Als bestuursadviseur ga je het onderdeel “Directiezaken” opzetten, zodat deze onderwerpen wekelijks op een juiste wijze in de directievergadering komen. Het gaat bijvoorbeeld om zaken als: positionering van de Vervoerregio Amsterdam, public affairs, het bestuursakkoord, de organisatieontwikkeling, en governance. Aan dit nieuw op te zetten proces zitten veel interessante elementen waar je kunt leren over bestuurlijke sensitiviteit, organisatiesensitiviteit en het aanbrengen van structuur. Je werkt daarnaast mee als bestuursadviseur binnen het team Strategie, Bestuur en Communicatie, dat verder bestaat uit een directiesecretaris, andere bestuursadviseurs, communicatieadviseurs en een PA-adviseur. Je werkt als bestuursadviseur dicht op de politiek. Je krijgt zo veel mee over het politieke reilen en zeilen en bestuurlijke besluitvorming.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel
Je bent sociaal en extravert, je beweegt gemakkelijk en met flair, ook op spannende momenten, en op hoog bestuurlijk niveau. Je bent zelfbewust, weet ook wanneer een stapje terug te treden. Voor deze traineeplek is het belangrijk dat je diplomatiek en sensitief bent, weet wanneer je iets kan toevoegen of beter even kan zwijgen. Je krijgt veel vrijheid om deze opdracht zelf vorm te geven.

Om deze startopdracht succesvol te kunnen uitvoeren heb je een wo-diploma op zak en beschik je over de volgende competenties:

  • Je bent nieuwsgierig en onderzoekend van aard;
  • Je durft ook kritisch te zijn;
  • Verder beschik je over de kerncompetenties van de Traineepool MRA; lef, leervermogen en samenwerken.

Solliciteren?
Je solliciteert op het traineeship en geeft daarbij aan welke van de 8 thema’s jouw voorkeur heeft. Mocht je na het lezen van deze startopdracht denken, deze past écht bij mij? Dan mag je ook in je motivatiebrief aangeven en onderbouwen waarom je deze startopdracht prefereert.

De reactietermijn is inmiddels gesloten. De nieuwe werving staat gepland voor september 2021.

<<< Terug naar het overzicht van startopdrachten.