Voorbeeld startopdracht Toerisme in de MRA – MRA Bureau

Traineeship Metropoolregio Amsterdam (MRA)

Wil jij werken aan de verdere spreiding van het toerisme en bezoekers over de Metropoolregio Amsterdam? Lijkt het jou fantastisch om een concreet product te ontwikkelen dat bijdraagt aan de MRA ambitie om in elk geval iedere drie jaar een toonaangevende attractie aan de regio toe te voegen? Start jouw traineeship dan bij het MRA Bureau.

De context

De Metropoolregio Amsterdam is het samenwerkingsverband van de provincies Noord-Holland en Flevoland, 32 gemeenten en de Vervoerregio Amsterdam. Er wordt al lange tijd vanuit de inhoud samengewerkt binnen de Metropoolregio Amsterdam. Sinds 1 januari 2017 is er met de komst van het MRA convenant sprake van een meer formele samenwerking. Sindsdien wordt de organisatie van de Metropoolregio Amsterdam ondersteund door een klein, flexibel bureau dat de MRA-samenwerking coördineert en initieert; het MRA Bureau. Het MRA Bureau werkt intensief samen met de colleges en de ambtenaren van de MRA-deelnemers en ondersteunt hen bij het informeren en betrekken van raads- en statenleden.

De startopdracht

Als trainee Verblijfsaccommodaties en Leisure MRA werk je aan de oplevering van een Engelstalige gids die potentiële ontwikkelaars, investeerders en exploitanten informeert over – en interesseert in – de ontwikkeling van nieuwe dagattracties in de Metropoolregio Amsterdam. Dit eventueel gecombineerd met een themabijeenkomst en persaandacht. In tien maanden tijd ontwikkel je een Engelstalige gids met informatie over de leisuremarkt in de MRA en 32 kansenkaarten voor de ontwikkeling van nieuweattracties. Denk hierbij aan musea, theaters, experiences, pretparken, bioscopen, etc. Het doel is om via vastgoedontwikkelingen te komen tot verdere spreiding van toerisme, bezoekers, maar ook bewoners over de regio. Voorbeelden van ontwikkelingen die de komende jaren worden gerealiseerd, zijn Floriworld in Aalsmeer, Tony Chocolonely Experience in Zaandam, de Corendon Boeing en het HEM. De 32 gemeenten, 2 provincies en de Vervoerregio Amsterdam, die gezamenlijk de Metropoolregio Amsterdam vormen, hebben de ambitie om in ieder geval elke drie jaar een toonaangevende attractie aan de regio toe te voegen die zelfstandig in staat is om grote aantallen (internationale) bezoekers te trekken (zie Strategische Agenda Toerisme in de MRA 2025).

Jouw uitvalsbasis het MRA Bureau in het WTC Amsterdam. Maar je zal ook veel op pad zijn in de gehele MRA.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

Om de opdracht te kunnen uitvoeren, is een actieve zelfstandige werkinstelling vereist, enige kennis van de regio en van ruimtelijke economie. Verder vraagt de opdracht om een goede beheersing van de Engelse taal en basiskennis over het ontwikkelen en opmaken van een publicatie. Specialistische kennis is aanwezig om jou hierbij te begeleiden. Bijvoorbeeld in de vorm van regiocollega’s die informatie hebben over bestemmingsplannen, locaties et cetera en in de vorm van communicatiedeskundigen en een professioneel bedrijf om uiteindelijke opmaak en drukwerk te verzorgen. De opdracht vormt daarom een mooie balans tussen iets moeten kúnnen en iets kunnen léren.

Je hebt een hbo of wo diploma op zak en beschikt over de volgende competenties:

  • Communicatief vaardig (in Engels en Nederlands)
  • Inzicht in ruimtelijke economie
  • Lef
  • Leervermogen
  • Samenwerken

Solliciteren?
In september 2020 gaan wij (vooralsnog) weer op zoek naar nieuwe talentvolle trainees. Houd onze site goed in de gaten!