Startopdracht Junior Projectleider InterimBureau – Gemeente Almere

Traineeship Metropoolregio Amsterdam (MRA)

Ben jij ondernemend en vind je het leuk om te pionieren? Wil je ervaring opdoen in een rol als projectleider en aan de slag gaan met complexe, maatschappelijk relevante programma’s? Start jouw MRA traineeship dan als Junior Projectleider bij het InterimBureau van de gemeente Almere.

De context

Almere is met circa 200.000 inwoners een van de grootste steden van Nederland en ontwikkelt zich naar een stad van circa 350.000 inwoners. Deze opgave is uniek voor Nederland. De uitdaging is om deze groei zodanig vorm te geven dat Almere als jonge stad goed kan door ontwikkelen. Met als doel uit te groeien tot een evenwichtige, veelzijdige en aantrekkelijke stad. Een stad met aandacht voor de mensen die er wonen,  werken en verblijven. Slim investeren in maatschappelijke ontwikkelingen is een belangrijk aandachtspunt.

Het InterimBureau is binnen de gemeente Almere de plek waar opdrachtgevers terecht kunnen voor expertise op het gebied van programma-, project- en procesmanagement en interim opdrachten. De expertise voor programmamanagement is geconcentreerd bij het InterimBureau. Dit zorgt voor een optimale afstemming van vraag en aanbod. Het draagt bij aan een integrale benadering van vraagstukken maar ook het professionaliseren van vrijwel alle gemeentelijke expertisegebieden. Het InterimBureau is ook de thuisbasis voor de Almeerse MRA- trainees. Binnen het InterimBureau is plaats voor 2 trainees.

De startopdracht

Als trainee bij het InterimBureau ga je, afhankelijk van jouw persoonlijke interesse, aan de slag met één van de grote actuele programma’s binnen de gemeente Almere. In de rol van programmasecretaris of (junior) projectleider krijg jij veel ruimte om hier zelf invulling aan te geven. De onderwerpen waaruit je kunt kiezen zijn:

  • Gebiedsontwikkeling Almere 2.0
  • Duurzaamheid
  • Transformatie sociaal domein
  • Energietransitie

Samenwerking en co-creatie zijn daarbij altijd van belang. Binnen één van deze programma’s ligt jouw focus op het doen van onderzoek en advisering met een frisse blik. Daar wordt ook zelfredzaamheid en eigenaarschap in verwacht. Je krijgt veel ruimte, maar we verwachten ook dat je zelf op zoek gaat naar de grenzen van wat kan. Waar je ook voor kiest, jouw opdracht is gericht op maatschappelijke vraagstukken met importantie en complexiteit. Strategische vraagstukken waarin je ruimte krijgt voor eigen visie op het taakveld en/of het vraagstuk.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

Om deze startopdracht succesvol te kunnen uitvoeren ben je ondernemend en resultaatgericht. Je durft goed naar jezelf en naar anderen te kijken, creatief en kritisch te denken en een visie te ontwikkelen en uit te spreken. Je hebt oog voor de samenleving en aandacht voor het bestuur. Je bent flexibel en kan omgaan met perspectiefwisselingen en onduidelijkheden. Daarnaast heb je een hbo of wo diploma op zak en beschik je over de volgende competenties: 

  • Ondernemend en resultaatgericht
  • Creatief en kritisch denkvermogen
  • Lef
  • Leervermogen
  • Samenwerken

Solliciteren?
Je kunt helaas niet meer solliciteren op het traineeship Metropoolregio Amsterdam. In september 2020 gaan wij weer op zoek naar nieuwe talentvolle trainees!

<< Terug naar het overzicht startopdrachten