Voorbeeld startopdracht Junior Projectleider Gebiedsontwikkeling – OVER-Gemeenten

Traineeship Metropoolregio Amsterdam (MRA)

Wil jij verantwoordelijk zijn voor het voorbereiden, meewerken en ook leiden van kleinschalige uiteenlopende projecten binnen de gebiedsontwikkeling? En ben jij resultaatgericht, zelfkritisch en innovatief? Kies dan voor de startopdracht gebiedsontwikkeling bij OVER-Gemeenten

De context

OVER-gemeenten is de serviceorganisatie van de gemeenten Oostzaan en Wormerland. Twee gemeenten die bestuurlijk zelfstandig zijn. Uitdagend is hierbij dat je werkt in twee samenwerkende gemeenten met een eigen gemeentelijke bestuurlijke regie en “colour locale”.  De afdeling Leef Omgeving Fysiek (LOF) heeft binnen deze serviceorganisatie een breed werkterrein. Zij houdt zich bezig met het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en ze verzorgt het toezicht op en de handhaving van regelgeving. Vraagstukken over de openbare orde en veiligheid in brede zin worden eveneens behandeld door de afdeling LOF. Ook het beheer en onderhoud van de gemeentelijke panden valt onder de verantwoordelijkheid van LOF. Daarnaast heeft de naderende invoering van de nieuwe Omgevingswet grote impact op de manier waarop er binnen het ruimtelijke/fysieke domein (samen)gewerkt wordt.

De professionals van de afdeling LOF werken hard om, in het licht van de naderende veranderingen, inwoners en bedrijven van Wormerland en Oostzaan een omgeving te bieden waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

De startopdracht

Als je goed gedijt in een informele sfeer waar zelfstandigheid en eigen initiatieven gewaardeerd en gestimuleerd worden, dan pas jij goed bij het team Gebiedsontwikkeling (een onderdeel van de afdeling LOF). Binnen dit team werken professionals naast de ruimtelijke projecten ook in de ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, vastgoed, natuur/landschap en economie/toerisme. Tussen deze specialismen wordt nauw samengewerkt met elkaar en met (externe) initiatiefnemers aan een goede invulling van de ruimte.

In essentie ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, meewerken en ook leiden van kleinschalige, uiteenlopende projecten binnen de gebiedsontwikkeling. In onderling overleg en rekening houdend met je interesses en studie-achtergrond, worden de projecten bepaald waar jij je als trainee mee bezig gaat houden. Een aantal voorbeelden van projecten die op je pad kunnen komen:

  • Herstructurering van een gecombineerd woon- en werkgebied;
  • Herstructurering sociale woningbouw in samenwerking met een woningbouwcorporatie;
  • Kleinschalige nieuwbouwlocaties;
  • Begeleiden van verduurzaming van de sociale woningbouwvoorraad van een woningbouwvereniging.

Je werkzaamheden bestaan uit het voorbereiden en inrichten van een project, opdrachtformulering, opstellen van een plan inclusief de benodigde middelen (tijd, geld, kwaliteit, informatie en organisatie), managen van de realisatie en het opleveren van de resultaten.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

Je bent in de breedte geïnteresseerd in wat er in de maatschappij gebeurt. Je hebt aantoonbare affiniteit met het ruimtelijk domein. Je bent een nuchtere en initiatiefrijke persoonlijkheid en je vindt het leuk om in teamverband te werken. Je werkt gestructureerd en je bent creatief. Je houdt van vrijheid, waarbij je de focus op het boeken van resultaten behoudt. Je beschikt over een afgeronde wo opleiding op het gebied van bijvoorbeeld bouwkunde, planologie, sociale geografie, bestuurskunde of economie. Je herkent je in de volgende competenties:

  • Zelfstartend vermogen
  • Innovatiekracht
  • Lef
  • Leervermogen
  • Samenwerken

Solliciteren
Begin september 2020 gaan wij (vooralsnog) weer op zoek naar nieuwe talentvolle trainees. Houd onze site goed in de gaten!