Provincie Noord-Holland

Startopdracht Duurzame en innovatieve provincie – Provincie Noord-Holland

Thema: Algemeen

Heb jij net een wo-diploma op zak en een scherp oog voor maatschappelijke ontwikkelingen? Ben jij nieuwsgierig van aard, verbindend en tegelijkertijd analytisch ingesteld? Heb jij de ambitie om jezelf als professional te ontwikkelen binnen de publieke sector op een van de provinciale en MRA-thema’s? Kies dan voor een startopdracht bij de Provincie Noord-Holland! De Provincie biedt 4 plekken voor trainees aan.

De provincie is een interessante organisatie met een regisserende en verbindende rol die zich op de buitenwereld richt. Ze is een zelfstandige overheidsorganisatie. De kerntaken van de provincie zijn onder andere duurzame ruimtelijke ontwikkeling & waterbeheer, regionale bereikbaarheid & regionaal openbaar vervoer, regionale economie en bescherming van natuur en landschap. Op deze beleidsterreinen maakt de provincie beleid én voert zij dit uit door middel van projecten, programma’s, subsidies en regelgeving.

De provincie levert een concrete bijdrage aan de kwaliteit van de Noord-Hollandse samenleving. Binnen de politieke kaders werk je zo efficiënt en effectief mogelijk in een voortdurend veranderende omgeving. Je verdiept je in de maatschappelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar de provincie. Jouw opdracht geeft je de kans om samen te werken met directe collega’s en partners buiten de organisatie op regionaal en (inter)nationaal niveau.

Na de laatste Provinciale Statenverkiezingen is er een nieuw coalitieakkoord geformuleerd: Duurzaam doorpakken! (GroenLinks, VVD, D66 en PvdA). De coalitie maakt zich sterk voor een duurzame, bereikbare, leefbare en innovatieve provincie. De speerpunten uit het coalitieakkoord zijn klimaat, duurzame verstedelijking en bereikbaarheid, leefbaarheid en economie, vitaal landelijk gebied, openbaar bestuur en financiën.

Klik op onderstaande link voor het coalitieakkoord:
https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2019/Juni_2019/Coalitie_Noord_Holland_Duurzaam_doorpakken/Download/Coalitieakkoord_Duurzaam_doorpakken.pdf

De startopdracht

Bij de start kijken we op basis van jouw persoonlijke ontwikkeling, interesses en je talenten wat een passende opdracht en rol voor jou kan zijn binnen de provincie. Je komt te werken bij een van de directies van de provincies, afhankelijk van het thema waar jij je in wilt verdiepen. Welk speerpunt uit het coalitieakkoord je ook kiest, er is altijd wel een opdracht aan te verbinden. Je kunt bijvoorbeeld een project leiden binnen de sector Ruimtelijke Ontwikkeling en je bezighouden met duurzame verstedelijking. Of je kiest voor de sector Groen en verdiept je meer in de circulaire economie of een vitaal landelijk gebied. Of je wordt aanjager van meer innovatie in duurzame infrastructuur. Zo kom je in aanraking met verschillende soorten activiteiten en thema’s. Ongeacht je keuze ben je altijd een behartiger van de provinciale belangen, vanuit het gemeenschappelijke MRA-gedachtegoed.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

Om deze startopdracht succesvol te kunnen uitvoeren, ben je in staat om zelf de uitdaging te zoeken en vorm te geven. Je beweegt makkelijk in een dynamische en netwerkende omgeving. Je schroomt niet om op mensen af te stappen en neemt graag initiatief. Daarnaast heb je een wo-diploma op zak en beschik je over de volgende competenties:

  • Je bent proactief en maakt makkelijk verbinding;
  • Je bent een innovator, creatieve denker en analytisch sterk;
  • Je hebt een ondernemende geest en wilt resultaten boeken;
  • Verder beschik je over de kerncompetenties van de traineepool MRA: leervermogen, samenwerken en lef.

Solliciteren?
Je solliciteert op het traineeship en geeft daarbij aan welke van de 8 thema’s jouw voorkeur heeft. Mocht je na het lezen van deze startopdracht denken, deze past écht bij mij? Dan mag je ook in je motivatiebrief aangeven en onderbouwen waarom je deze startopdracht prefereert.

Je kunt niet meer reageren op deze startopdracht. Op 1 september 2021 gaan wij weer op zoek naar nieuwe trainees en zullen de nieuwe startopdrachten op de site geplaatst worden. Wil je een persoonlijk bericht krijgen zodra je kunt solliciteren? Schrijf je dan in voor onze ‘blijf-op-de-hoogte’ mail.

<<< Terug naar het overzicht van startopdrachten.