Startopdracht: Trainee Trade & Innovate

Organisatie: Gemeente Amsterdam
Valt onder thema: Slimmer en innovatief werken

Wil jij een brug slaan tussen de wereld van ondernemers, kennisinstituten, innovatienetwerken en het interne ambtelijke universum? Ben jij een ondernemende geest en vind je het leuk om je te bewegen in een dynamische en netwerkende omgeving? Dan biedt deze startopdracht uitdaging en afwisseling, maar ook een grote mate van autonomie in een leerzame en kansrijke omgeving. Als jij op dit super actuele thema wilt bijdragen op een manier die past bij jouw ambities en interesses? Lees dan snel verder!  

De context
Als trainee Trade & Innovate kom je te werken in het team Amsterdam Trade & Innovate, bestaande uit een programmamanager, een programmamedewerker, communicatie medewerker en 5 Trade Developers waarvan een specifiek op de MRA gericht is. Als trainee draai je volledig mee in het team van Trade Developers. Elke Trade Developer heeft een eigen focussector en helpt bedrijven bij hun internationale groeiambities. Dit zijn sectoren in de MRA die door hun groei en innovaties een bijdrage leveren aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen voor stad en regio. Denk daarbij aan innovaties op het terrein van Duurzame mode, Energietransitie, Tech, Voedsel, Duurzame Bouw, Duurzame Mobiliteit en Life Science & health.

De startopdracht
Je zult een succesvolle bijdrage gaan leveren aan de uitbreiding en verdere professionalisering van Amsterdam Trade & Innovate. Jouw exacte startopdracht zal in overleg, en op basis van de op dat moment relevante ontwikkelingen, bepaald worden. In ieder geval zal je worden ingezet bij verschillende aspecten van internationale handels bevorderende activiteiten. Denk aan bijvoorbeeld het ontwikkelen van een instrumentarium voor de bedrijven en het (mede) organiseren van events.

Je belangrijkste taak is om schaalbare, innovatieve bedrijven uit de regio rondom Amsterdam te scouten, afspraken met de ondernemers te maken en de behoeftes in kaart te brengen. Met als doel om daarna activiteiten te ontplooien, die hen helpen bij hun (internationale) groei.

Je werkt niet voor een specifieke sector, maar je bent vooral in de regio rondom Amsterdam actief. Je weet de link te leggen met bestuurlijke prioriteiten en werkt samen met regionale en landelijke organisaties, zoals de ROM’s, Provincie en de RVO. Je organiseert evenementen, zoals bijvoorbeeld een handelsmissie en denkt mee over het inhoudelijke programma van de missie.Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

Je hebt een ondernemende geest en wil resultaten boeken, je bent proactief en maakt gemakkelijk verbinding. Ook ben je iemand die buiten de gebaande paden kunt en wilt lopen. Omgaan met vrijheid gaat je goed af, je schroomt niet om op mensen af te stappen en neemt initiatief. Tegelijkertijd ben je veerkrachtig en in staat te incasseren. Daarnaast ben je nieuwsgierig en onderzoekend ingesteld en je bent niet bang om (kritische) vragen te stellen.

Om deze startopdracht succesvol te kunnen uitvoeren heb je een WO-diploma op zak, beschik je over de hierboven geschetste competenties én beschik je over de kerncompetenties van het traineeship MRA; lef, leervermogen en samenwerken.

Solliciteren?

De reactietermijn voor dit jaar is inmiddels gesloten. In september 2022 gaan wij weer op zoek naar nieuwe trainees. 

Ga terug naar overzicht startopdrachten