Startopdracht: Trainee datagestuurd werken

Organisatie: Gemeente Zaanstad
Valt onder thema’s: Slimmer en innovatief werken

Beschik jij over een ondernemende geest die geen uitdaging uit de weg gaat? En wil jij een actieve rol spelen in een gedreven team waarbij je werkt aan de toekomst van de gemeente Zaanstad? Lees dan snel verder!

De context
De gemeente Zaanstad behoort met ruim 157.000 inwoners tot de 15 grootste gemeenten van Nederland. Dat is groot genoeg om interessante projecten te kunnen realiseren maar toch compact genoeg om je snel thuis te voelen. De medewerkers van Zaanstad hebben een hoog ambitieniveau en zijn betrokken bij hun omgeving. Werken bij Zaanstad is werken in een inspirerende en uitdagende omgeving.

De startopdracht
Als onderzoeker en adviseur Datagestuurd werken, werk je binnen de afdeling Stedelijke Kaders & Regie (onderdeel van Stedelijke Ontwikkeling). Er is plaats voor een trainee die een advies gaat uitbrengen over de inzet van datagestuurd werken voor stedelijke ontwikkeling. De opdracht bestaat uit een actief onderzoek (o.a. interviews) en het formuleren van een daarop gebaseerd advies voor een concrete vervolgstap in de vorm van een pilot. Je hebt een volwaardige rol met een opdracht binnen een thema dat in ontwikkeling is. Je werkt hieraan in samenspraak met en onder begeleiding van 2 strategisch adviseurs.

De gemeente Zaanstad biedt in totaal 2 traineeplekken aan. Als trainee kun je één van vier startopdrachten kiezen. Bekijk de andere startopdrachten van Zaanstad onder thema ‘Leefbare en gezonde regio’.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel
Zowel de rol van projectleider als die van beleidsmedewerker en adviseur/onderzoeker vraagt om een frisse blik waarmee je in staat bent kritisch te kijken naar bestaande processen en mee te denken over verbeteringen. Je bent analytisch, zelfstandig en vindingrijk. Communicatief vaardig, samenwerkingsgericht en overtuigend: je weet mensen op basis van argumenten mee te krijgen. Je kunt je verplaatsen in verschillende gezichtspunten en durft zelf een standpunt in te nemen. Je durft eigen verantwoordelijkheid te nemen, bent inventief en vernieuwend en in staat tot het leveren van concrete resultaten. Natuurlijk beschik je over de kerncompetenties van het traineeship MRA; lef, leervermogen en samenwerken.

Solliciteren?

De reactietermijn voor dit jaar is inmiddels gesloten. In september 2022 gaan wij weer op zoek naar nieuwe trainees. 

Ga terug naar overzicht startopdrachten