Ontwikkeling Beleid – Provincie Noord-Holland

Startopdracht Metropoolregio Amsterdam (MRA)

Heb jij net een wo diploma op zak en een scherp oog voor maatschappelijke ontwikkelingen? Ben jij nieuwsgierig van aard en tegelijkertijd analytisch ingesteld? Heb jij de ambitie om jezelf als professional te ontwikkelen binnen de publieke op één van de provinciale thema’s? Kies dan voor de startopdracht Ontwikkeling Beleid bij de Provincie Noord-Holland!

De context

De provincie is een interessante organisatie met wisselende rollen. Ze is een zelfstandige overheidsorganisatie. De kerntaken van de provincie zijn onder andere duurzame ruimtelijke ontwikkeling & waterbeheer, regionale bereikbaarheid & regionaal openbaar vervoer, regionale economie en bescherming van natuur en landschap. Op deze beleidsterreinen maakt de provincie beleid én voert dit uit door middel van projecten, programma’s, subsidies en regelgeving.

De provincie levert een concrete bijdrage aan de kwaliteit van de Noord-Hollandse samenleving. Binnen de politieke kaders werk je zo efficiënt en effectief mogelijk in een voortdurend veranderende omgeving. Je verdiept je in de maatschappelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar de provincie. Het werk biedt je de kans om samen te werken met directe collega’s en partners buiten de organisatie op (inter-)nationaal niveau.

Na de laatste provinciale staten verkiezingen is er een nieuw coalitieakkoord geformuleerd: Duurzaam doorpakken! (Groenlinks, CCD, D66 en PvdA). De coalitie maakt zich sterk voor een duurzame, bereikbaar, leefbare en innovatieve provincie. De speerpunten uit het coalitieakkoord zijn klimaat, duurzame verstedelijking en bereikbaarheid, leefbaarheid en economie, vitaal landelijk gebied, openbaar bestuur en financiën. Klik op onderstaande link voor meer informatie:

https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2019/Juni_2019/Coalitie_Noord_Holland_Duurzaam_doorpakken/Download/Coalitieakkoord_Duurzaam_doorpakken.pdf

De startopdracht

In het kader van jouw persoonlijke ontwikkeling wordt gekeken welke rol je gaat vervullen. Kijkend naar jouw interesse en talenten wordt een passende startopdracht gevormd. Je komt te werken bij de directie Beleid, maar gaat specifiek bij één sector aan de slag. Als voorbeeld kun je bij de sector Ruimtelijke Ontwikkeling je gaan bezighouden met duurzame verstedelijking. Of bij de sector Groen met vitaal landelijk gebied. Je gaat met ervaren beleidsadviseurs een actieve bijdrage leveren aan het meedenken van passende oplossingen. Zo kom je in aanraking met verschillende soorten activiteiten en thema’s. Ongeacht je keuze, jij bent altijd een behartiger van de provinciale belangen, maar wel vanuit het gemeenschappelijke MRA-gedachtegoed.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel
Om deze startopdracht succesvol te kunnen uitvoeren, ben je in staat om zelf de uitdaging eruit te halen en vind je het leuk om het politieke spel eigen te maken. Daarnaast heb je een wo diploma op zak en beschik je over de volgende competenties:

  • Je bent resultaatgericht.
  • Je bent een innovator en een creatieve denker.
  • Je bent analytisch sterk.
  • Verder beschik je over de kerncompetenties van de traineepool MRA; leervermogen, samenwerken en lef.

Solliciteren?
Je kunt helaas niet meer solliciteren op het traineeship Metropoolregio Amsterdam. In september 2020 gaan wij weer op zoek naar nieuwe talentvolle trainees!

<< Terug naar het overzicht startopdrachten