//
Comments0

“Ik raad het MRA traineeship voor de volle 100% aan”

Tjalling Meinsma is vanuit het MRA traineeship werkzaam als Junior Woningbouw Coördinator bij de gemeente Haarlem. Hij vertelt enthousiast over zijn traineeship bij de MRA.

Waarom heb je voor MRA gekozen?
“Ik heb hiervoor bij twee verschillende werkgevers gezeten, semi-overheid en een NGO. Daarna wist ik wel dat ik voor de overheid wilde werken, maar wat voor functie wist ik niet. Het traineeship bij de MRA is een perfecte plek om daarachter te komen.”

Zou je het MRA-traineeship aanraden aan anderen?
“Ja, zeker. Ik kan het MRA traineeship voor de volle 100% aanbevelen. Ik merk dat ik in de afgelopen 8 maanden al heel veel geleerd heb. Er ligt zo veel focus op jezelf ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. Elke woensdag hebben we een training of werken we in groepsverband met allemaal starters uit dezelfde traineepool. Dat is heel erg gaaf.”

Kun je me meer vertellen over de woensdagen?
“We werken vier keer per jaar voor acht weken aan een poolopdracht. De rest bestaat uit trainingen, cursussen of incheckmomenten. Tijdens incheckmomenten heb je het met je traineebegeleider over hoe het ervoor staat met je opdracht, met het detacheren van een nieuwe opdracht, hoe het met je gaat. Afgelopen zomer hadden we een zomerprogramma van 10 weken die we zelf hebben ingevuld met verschillende dingen zoals teambuildingactiviteiten of trainingen.”

Waarin merk je dat je echt beter bent geworden?
“Ik ben veel proactiever geworden. Ik voel veel meer verantwoordelijkheid. Ook ben ik beter geworden in feedback geven en ontvangen. Ik ben daar nu veel bewuster mee bezig, in plaats van dat je alleen maar op werk gefocust bent.”

Hoe vind je de sfeer onderling met de trainees?
“Hartstikke goed. We zijn een hele diverse groep. Dat vind ik gaaf. Een tijd geleden hadden we een cursus over diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid van een trainster die al 20 jaar in dat vak zit. Ze zei dat ze nog nooit met zo’n diverse groep heeft gewerkt. Dat is superleuk om te horen en het brengt extra uitdaging met zich mee wat het heel leerzaam maakt.”

Doe je buiten werktijden nog leuke dingen met de trainees?
“Op de woensdag, wanneer we een poolopdracht-dag of training hebben, gaan we vaak achteraf met elkaar borrelen. We hebben we ook weleens met een deel van de groep samen gesport. Anderen trekken buiten het traineeship ook veel met elkaar op.”

Heeft het verhaal van Tjalling jou enthousiast gemaakt en wil jij ook als MRA-trainee aan de slag? Vanaf 18 november 2024 kun je solliciteren. Wil je alvast meer informatie over het traineeship? Ontmoet ons tijdens één van de informatiemomenten en hoor meer over ons traineeship. Aanmelden voor een informatiemoment kan hier.